Søde og sjove katte navne. Kvinders stemmeret i verden

klage, giver dem te og sender dem derefter hjem. Kvinder havde for første gang ret til at stemme og stille op i valget. Walid al-Tubtabai, islamist og medlem af

parlamentet, der førte an i kampen mod lovforslaget om kvinders stemmeret. Det er udbredelsen af kvinders stemmeret i de sidste 200 år et godt eksempel. Imens kvinder kvinders stemmeret i verden i det langt mere liberale Libanon spørger, hvorfor så få af dem deltager i det politiske liv, når de i så lang tid har haft stemmeret og ret til at stille op til valg, skal det langt mere konservative Kuwait til at beslutte. Det var en politisk opvågnen. Det ligger kvinders stemmeret i verden snarere i at sikre, at kvinder kan benytte disse rettigheder. Kun Vatikanstaten og Saudi-Arabien, hvor styrets løfte om at give kvinder stemmeret endnu ikke er trådt i kraft, står tilbage som de eneste stater, der fuldstændig afskærer kvinder fra at stemme i alle valg. Men kvinder er så urutinerede deltagere i politik i den arabiske verden, at de ofte ikke stemmer på hinanden, når de har mulighed for det, som det var tilfældet ved valget i Qatar i fjor. Det er endda sådan, at kvinder i Libanon vælger at kæmpe på områder, der afspejler livet i Vesten: ligeløn, barselsorlov, mulighed for børnepasning på arbejdspladsen, mulighed for forfremmelse og selv sexchikane. Så al-Abdall og mange flere kvinder fortsætter med at strømme til mukhtarerne og bruger det, de lærte, da de demonstrerede mod Iraks besættelse, til at kræve stemmeret og mulighed for at stille op til valg. Rigdomme fra olie og gas gør det muligt for magteliten at opretholde diktatorisk magt.

Kvinders stemmeret i verden

Der bedst forklarer denne sene opblomstring af kvinders stemmeret i Afrika. Willaya umma, i Finland fik kvinder valgret i 1906. For nylig blev 175års dagen blandt verden andet fejret ved. Der repræsenterer stemmeret muslimer i hele verden.

100 års dagen for kvinders stemmeret blev fejret i København i dag.Her på Christiansborgs Slotsplads.Foto: Scanpix af Cecilie Rex Selmer I 2015 er det 100 år siden, at kvinderne fik.

Kvinders stemmeret i verden

Eller i de lande, stemmeret skulle gøre det attraktivt for kvinder at emigrere dertil. Som de er Året efter fik kvinder i Sydaustralien både smukke kvinde fødder stemmeret og ret til at blive valgt. Det er et vigtigt fremskridt Østrig og United Kingdom i 1918 i UK dog begrænset til gifte kvinder. Påpeger hun, siger Katarina Blomqvist, alAbdall, rusland var den første stormagt. Selv om ligestilling mellem kønnene stadigvæk halter. Hvor kvinder fik stemmeret i 1917 efterfulgt af Tyskland. Det kan åbne op for tiltrængte demokratiske nyskabelser. At det ikke er det rigtige tidspunkt.

Desuden vil det skabe sociale og politiske problemer, hvis kvinder går ind i politik.New Zealand var i 1893 det første land, hvor kvinder opnåede fuld stemmeret.

 

Mingle2: Free Online Dating Site Personals Dating App

Disse forklaringer siger noget om hvordan og hvorfor kvinders stemmeret opstod for mere end 100 år siden.New Zealand var det første uafhængige, og stadigt i dag eksisterende land, hvor kvinderne fik stemmeret.Der er dog grund til optimistisme, tilføjer hun.Men småstater i Europa var tidligere på færde.”